Den vanligaste hälsningsfrasen i Kina är :  Har du ätit än? (Nǐ chīle ma?). Maten är viktig i kulturen  – men också i medicinen. När man komponerar en måltid gör man det ofta för att medvetet balansera människan som ska äta den. Att sedan äta tillsammans i harmoni kan vara den största gåvan du ger dina barn.

Vi lever i ett samhälle med kroppsfixering och olika grader av ätstörning. Bantning och dieter är var och var annans vardag, vilket ofta leder till bakslag och dålig självkänsla. För andra handlar det om sug efter snabba kolhydrater eller annan skräpmat som tar överhanden och är svårt att få bukt med – eller överkänsligheter och preferenser som begränsar ätandet till vissa delar av kostcirkeln.

Vi är alla individer och det finns inte den diet som passar alla. För att må bra bör du anpassa kosten efter dina behov, din matsmältning och dina toleranser. Allt eftersom du blir starkare och friskare smälter och förbränner  du maten bättre och kommer kunna äta mer varierat.
Genom att skapa bra vanor med hälsa och glädje i fokus blir man bättre närd och får en sund vikt på köpet.

Går du i behandling hos mig får du vara beredd på att jag kan komma med förslag hur du kan förändra din diet för att må bättre.

BOKA BEHANDLING

FAQ