Vid akupunktur sticker man genom huden med tunna sterila engångsnålar. Man sticker på specifika punkter som löper längs olika funktionsflöden i kroppen (meridianer). Målet med akupunkturen är att balansera och normalisera cirkulationen i meridianerna och i blodkärlen. Genom att göra det ger man kroppen bästa förutsättning till hälsa och läkning.

Vid en akupunkturbehandling ligger man oftast ner på en brits. Det är en väldigt avslappnande och behaglig behandling och ofta somnar man en stund. 

När man kommer på  behandling är det bra att tänka på att varken vara hungrig eller proppmätt. Det är också bra om man inte gör något ansträngande timmarna efter en behandling. En lugn promenad går bra eller andra lugna aktiviteter.

KOPPNING

Koppning har använts sedan tusentals år i Kina och stora delar av världen. Även här i Sverige var koppning vanlig fram till början av 1900-talet.

Läs mer »

MOXABRÄNNING

Ingen akupunktör kan ge fullständiga behandlingar utan att använda sig av moxa. Akupunktur och moxa  hör så intimt samman, att den kinesiska benämningen för akupunktur,

Läs mer »

QI GONG

MEDICINSK QIGONG ZHINENG QIGONG är en medicinsk qigong, anpassad till den moderna människan, som tränar både kropp och sinne.  Vid regelbunden träning blir du starkare och

Läs mer »

BOKA BEHANDLING

FAQ