QI GONG

Jag lär ut två qigong-stilar. 

Zhineng qigong är en medicinsk qigong, anpassad till den moderna människan, som tränar både kropp och sinne. Vid regelbunden träning blir du starkare och mjukare i kroppen. Du blir lugnare inombords men får mer ork och energi. Har du kronisk smärta så är chansen god att den lindras. Många rapporterar dessutom att de sover bättre. Det här är ett system med 5 olika rörelsemönster som görs efter varandra i ett levande flöde som tar ungefär en kvart. För att lära sig detta flöde behöver man gå en kurs och även träna hemma men det är värt besväret!

Det här är en av de största qigong-stilarna i Kina och den har vunnit pris som mest verksamma medicinska qigong. Forskning har gjorts både utomlands och på Karolinska sjukhuset i Stockholm.

 

Har du en gång lärt dig programmet så har du det med dig var du än är. Det går lika bra att träna ute som inne. Här ovan står jag vid Digerhuvud på Fårö en vacker kväll i Augusti. Ingenting gör mig så varm och harmonisk inombords som att träna qigong ute i naturen.

 

Xin ping qi gong är en enklare form av qigong med färre rörelser som repeteras. Varje rörelse stimulerar ett organflöde. Det här är ett härligt sätt att få fart på flödena i kroppen samtidigt som man slappnar av och bygger energi.
Då denna qigongstil ej är så komplicerad går det bra att droppa in. Vid varje tillfälle tränar vi också avslappning med en ledd meditation eller annan avslappningsövning.

Höstens kurser:

ZHI NENG QI GONG

Grundkurs, 1+7 ggr
Vi går igenom grundrörelserna och lär oss programmet “Lyft upp qi”. Här startar resan mot inre lugn. I kursen ingår qigong i teori och praktik samt vägledd meditation eller annan avslappningsövning. Huvudmålet med grundkursen är att bekanta sig med rörelserna och lära sig slappna av i rörelse.

Första gången är en gratis introduktion. Det kommer att finnas fler chanser att gå den och då berättar jag lite om qigong-stilen, går igenom viktiga moment och så testar vi på rörelserna så smått.

Måndagar 17.30 – 18.45

Introduktionstillfällen:
Måndag kväll: 19/8 och 26/8  kl. 17.30 – 18.45
Anmäl dig till gratis introduktion här.

Kursstart 9/9. I kursavgiften ingår förutom kursen även kursprogram med text och bild, videoinspelning av rörelserna samt en ljudfil.

Inklusive introduktionen träffas vi 8 ggr. Kostnad: 1500 kr. 


Repetitionsgrupp 4 ggr 
Måndagar 19.00 – 20.15 varannan vecka. Kostnad 750,-
Start 2/9 
Fortsättning/ träningsgrupp
Startar i mån av intresse efter grundkursen. Vi fortsätter att jobba med “Lyft upp qi” och dyker djupare ner i rörelserna och qigongens olika aspekter.  Här går vi mer in på hur vi jobbar med sinnet tillsammans med övningarna för att få bättre effekt. Vi träffas varje vecka för att få kontinuitet i träningen.

 

XIN PING QI GONG

En mindre utmanande qigong som vid regelbunden träning skapar energimässig balans i kroppen. Här går det bra att droppa in när det passar, vilket innebär att det vid något tillfälle kanske är 10 deltagare och vid något annat tillfälle bara ett par stycken.

Vi tränar också avslappning med hjälp av ledda meditationer eller andra avslappningsövningar. Bra för dig som är dagledig och känner att du behöver få redskap för att hantera stress och gå in i ett lugnare och mer hälsosamt tillstånd. Perfekt att kombinera med akupunktur vid rehabilitering från utmattning, fibromyalgi etc.

Tisdagar 10.00 – 11.15

Pris per gång: 200 kr
Klippkort 10 ggr: 1500 kr

Start: 10/9 2019  OBS! Gratis prova på i mån av plats den 10/9 och 17/9
Anmäl dig här!