QI GONG

KURS I MEDICINSK QIGONG

Zheneng qigong är en medicinsk qigong, anpassad till den moderna människan, som tränar både kropp och sinne. Vid regelbunden träning blir du starkare och mjukare i kroppen. Du blir lugnare inombords men får mer ork och energi. Har du kronisk smärta så är chansen god att den lindras. Många rapporterar dessutom att de sover bättre. Det här är ett system med 5 olika rörelsemönster som görs efter varandra i ett levande flöde som tar ungefär en kvart. För att lära sig detta flöde behöver man gå en kurs och även träna hemma men det är värt besväret!

Det här är en av de största qigong-stilarna i Kina och den har vunnit pris som mest verksamma medicinska qigong. Forskning har gjorts både utomlands och på Karolinska sjukhuset i Stockholm.

 

Har du en gång lärt dig programmet så har du det med dig var du än är. Det går lika bra att träna ute som inne. Här ovan står jag vid Digerhuvud på Fårö en vacker kväll i Augusti. Ingenting gör mig så varm och harmonisk inombords som att träna qigong ute i naturen.

 

GRUNDKURS, 1 + 7 gånger

Vi går igenom grundrörelserna och lär oss programmet “Lyft upp qi”. Här startar resan mot inre lugn. I kursen ingår qigong i teori och praktik samt vägledd meditation eller annan avslappningsövning. Huvudmålet med grundkursen är att bekanta sig med rörelserna och lära sig slappna av i rörelse.

Första gången är en gratis introduktion. Det kommer att finnas fler chanser att gå den och då berättar jag lite om qigong-stilen, går igenom viktiga moment och så testar vi på rörelserna så smått.

Måndagar 17.30 – 18.45

Introduktionstillfällen:
26/8  kl. 17.30 – 18.45
Boka plats här: https://forms.gle/oQd26gX9PPagj3s98

TAGGA NER OCH STARTA OM – rehabilitering, antistress

Här kombinerar vi enklare qigong-övningar med akupressur, mental träning, andnings- eller avslappningsövningar.  Här går det bra att droppa in när det passar, vilket innebär att det vid något tillfälle kanske är 10 deltagare och vid något annat tillfälle bara du. Här försöker jag, om möjligt, styra innehållet efter gruppens behov.

 Bra för dig som är dagledig och känner att du behöver få redskap för att hantera stress och gå in i ett lugnare och mer hälsosamt tillstånd. Perfekt att kombinera med akupunktur vid rehabilitering från utmattning, fibromyalgi etc.

Tisdagar 10.00 – 11.15

Pris per gång: 200 kr
Klippkort 10 ggr: 1500 kr

Start: 10/9 2019  OBS! Gratis prova på i mån av plats den 10/9 och 17/9
Anmäl dig här!