MEDICINSK QIGONG

ZHINENG QIGONG är en medicinsk qigong, anpassad till den moderna människan, som tränar både kropp och sinne.  Vid regelbunden träning blir du starkare och mjukare i kroppen. Du blir lugnare inombords men får mer ork och energi. Har du kronisk smärta så är chansen god att den lindras. Många rapporterar dessutom att de sover bättre. Det här är ett system med 5 olika rörelsemönster som görs efter varandra i ett levande flöde. På kurserna fokuserar vi på en del i taget och kopplar sedan ihop dem till fullt program som tar ca 15 min att genomföra. I träningen ingår även meditation och avslappningsövningar.

Det här är en av de största qigong-stilarna i Kina och den har vunnit pris som mest verksamma medicinska qigong. Forskning har gjorts både utomlands och på Karolinska sjukhuset i Stockholm. Har du en gång lärt dig hela programmet har du det med dig resten av livet.

SOMMAR-QIGONG PÅ VILLA FURUVIK

Under sommaren kommer jag att erbjuda fyra kvällar med qigong i  trädgården. Vi gör en paus i träningen och äter lite soppa på grönsaker från egna odlingar.

Det handlar om enkla meditativa övningar. Ett underbart sätt att varva ner och slappna av.

Kom alla gånger eller någon enstaka. Föranmälan obligatorisk.

VÄGBESKRIVNING TILL VILLA FURUVIK

Följ väg 26 från Kristinehamn mot Storfors. Efter ca 15 km ta av åt vänster mot Lundsberg/Lungsund.
Följ vägen ca 10 km och ta av vänster mot Furuvik. Håll vänster på grusvägen och sedan höger förbi postlådorna. Se karta nedan.

IMMUNSTÄRKANDE QIGONG UTOMHUS

TISDAGAR KL 17.00 – 17.30 (ca)
Vi träffas utanför Småföretagarcentrum i Marieberg och håller sedan till på gräsmattan under de stora härliga lindarna utanför min mottagning. Kläder efter väder!

LUNGAN OCH IMMUNFÖRSVARET
Qi gong kan beskrivas som en blandning av meditation, andning och rörelse. Det mjukar upp muskler och skapar bättre cirkulation i kroppen. På det viset skapas bättre förutsättningar för kroppen att fungera som den ska på många plan.

I detta korta qigong-program jobbar vi med de funktioner som kinesiska medicinen tillskriver Lungan och dess meridian-flöde. Det handlar om immunförsvaret generellt men är även specifikt inriktat på att stärka upp lungor och luftvägar.

Anmälan obligatorisk. Kom en gång, eller varje gång – du betalar 50 kr/ tillfälle. För maximal effekt lär du dig programmet hos mig och gör det sen dagligen hemma. Anmäl dig här!

Är du intresserad av qigong?

Fyll i dina uppgifter nedan så skickar jag inbjudan till dig när jag startar upp nästa qigong-grupp. Ett par gånger per år kan det också tänkas komma annan qigong-relaterad information.

Vi respekterar din integritet och delar inte din e-postadress med någon. Du kan när som helst avregistrera dig från listan.

AKUPUNKTUR

Vid akupunktur sticker man genom huden med tunna sterila engångsnålar. Man sticker på specifika punkter som löper längs olika funktionsflöden i kroppen (meridianer). Målet med

Läs mer »

KOPPNING

Koppning har använts sedan tusentals år i Kina och stora delar av världen. Även här i Sverige var koppning vanlig fram till början av 1900-talet.

Läs mer »

MOXABRÄNNING

Ingen akupunktör kan ge fullständiga behandlingar utan att använda sig av moxa. Akupunktur och moxa  hör så intimt samman, att den kinesiska benämningen för akupunktur,

Läs mer »