QI GONG

Den qigong-stil jag praktiserar och lär ut heter Zhineng qigong. Det är en medicinsk qigong, anpassad till den moderna människan, som tränar både kropp och sinne. Vid regelbunden träning blir du starkare och mjukare i kroppen. Du blir lugnare inombords men får mer ork och energi. Har du kronisk smärta så är chansen god att den lindras. Många rapporterar dessutom att de sover bättre.

Det här är en av de största qigong-stilarna i Kina och den har vunnit pris som mest verksamma medicinska qigong. Forskning har gjorts både utomlands och på Karolinska sjukhuset i Stockholm.

Har du en gång lärt dig programmet så har du det med dig var du än är. Det går lika bra att träna ute som inne. Här ovan står jag vid Digerhuvud på Fårö en vacker kväll i Augusti. Ingenting gör mig så varm och harmonisk inombords som att träna qigong ute i naturen.

Nya kurser startar fortlöpande när intresse finns.

Första gången får du prova på gratis – se nedan! Då berättar jag lite om qigong-stilen, går igenom viktiga moment och så testar vi på rörelserna så smått. I kursen ingår även vägledda meditationer och andra avslappningsövningar.

Grundkurs  – totalt 10 undervisningstimmar:
Vi går igenom grundrörelserna och lär oss programmet “Lyft upp qi”. Här startar resan mot inre lugn.
Denna kurs passar bra som kvällskurs men kan även ges som en koncentrerad helgkurs om intresse finns.

 Pris för grundkursen är 1500,-

Fortsättning/ träningsgrupp
För dig som gått grundkursen. Vi fortsätter att jobba med “Lyft upp qi” och dyker djupare ner i rörelserna och qigongens olika aspekter.  Vi träffas varje vecka för att få kontinuitet i träningen.

Här är första delen av programmet för nybörjare som smakprov. Programmet består av fem delar.