QI GONG

MEDICINSK QIGONG

Zheneng qigong är en medicinsk qigong, anpassad till den moderna människan, som tränar både kropp och sinne.  Vid regelbunden träning blir du starkare och mjukare i kroppen. Du blir lugnare inombords men får mer ork och energi. Har du kronisk smärta så är chansen god att den lindras. Många rapporterar dessutom att de sover bättre. Det här är ett system med 5 olika rörelsemönster som görs efter varandra i ett levande flöde. Vid varje qigongträff lägger vi fokus på ett av dessa men gör även hela programmet som tar ungefär en kvart. I träningen ingår även meditation och avslappningsövningar.

Det här är en av de största qigong-stilarna i Kina och den har vunnit pris som mest verksamma medicinska qigong. Forskning har gjorts både utomlands och på Karolinska sjukhuset i Stockholm.

 

Har du en gång lärt dig programmet så har du det med dig var du än är. Det går lika bra att träna ute som inne. Här ovan står jag vid Digerhuvud på Fårö en vacker kväll i Augusti. Ingenting gör mig så varm och harmonisk inombords som att träna qigong ute i naturen.