MASSAGE

treatment-1327811_640

Massage används vid t.ex. muskelspänningar, träningsvärk, svullnader orsakade av dålig lymfcirkulation, muskelknutor och som allmänt avslappnande och uppmjukande behandling.

MAN BEHÖVER INTE HA ONT FÖR ATT BOKA EN MASSAGE!

Det bästa är faktiskt att gå regelbundet på massage i förebyggande syfte, särskilt under pressande perioder i livet, för att undvika att bygga upp spänningar och utveckla smärta.

Många går dock omkring med kronisk värk och reflekterar knappt ens över det i sin vardag längre. Att ha kronisk smärta är dock mycket tröttsamt och ofta onödigt. 

Om jag vaknar på morgonen och inte har ont någonstans så tror jag att jag är död!

 

Gäller citatet ovan dig så är det hög tid att du börjar prioritera dig själv och din egen hälsa! Med lämpliga förändringar i din vardag och med en bra kombination av massage, akupunktur och eventuellt laser kan man i många fall komma tillrätta med kronisk smärta.

Som massör arbetar jag oftast med en kombination av nedanstående massagestilar för att förebygga och lindra besvär i muskulaturen och/eller stimulera flöden av blod/lymfa och qi.  Jag kan även ge en rent avslappnande massage för att hjälpa dig gå ner i varv och inom dessa ramar anpassar jag naturligtvis behandlingen efter dina önskningar och behov.

 

Svensk klassisk massage

MassageoljaDen svenska klassiska massagen är känd över hela världen och härstammar från Pehr Henrik Ling (1776-1839). Man arbetar med olika typer av strykningar och knådningar och använder olja eller massagekräm för ett bättre flyt i massagen.

Det är en djupgående och läkande behandling som bearbetar muskler och bindväv och stimulerar blodcirkulationen. Effekten blir att spänningar i muskler avtar och smärta lindras. Musklerna blir smidigare och starkare. Denna typ av massage används både i friskvårdande syfte och för rehabiliterande behandling av specifika skador och besvär i muskler och leder.

Behandlingen påverkar också lymfflödet i kroppen och kan ta ner svullnader som beror på dålig lymfcirkulation, vilket kan uppstå t ex av för lite fysisk rörelse eller efter en operation.

Sist men inte minst frisätter en behandling massor av lugn och ro-hormoner, tex oxytocin. Det har många läkande effekter på både kropp och sinne. När mycket stress gör att man har svårt att koppla av och sova kan en behandling med Svensk klassisk massage hjälpa till att balansera nervsystemet igen.

 

Triggerpunktsmassage

Triggerpunkter är små områden i musklerna med extremt ihopdragna muskelfibrer. Ofta kan man till och med palpera dem som små knutor. Det som skiljer triggerpunkter från andra muskelknutor är dock att de tenderar att sätta sig på ungefär samma ställe hos olika människor och att de via nervsystemet skickar smärta och andra typer av symtom vidare till andra ställen i kroppen. Värk i nacke eller ländrygg är typiska exempel på åkommor där det sällan räcker att massera det smärtande området. Ofta behöver man hitta och neutralisera triggerpunkter som skickar smärta till detta område för att få varaktiga resultat.

Triggerpunktsmassage är som en förhandling med ditt nervsystem – du vill att det ska anlägga en lämplig ton, inte skrika åt dig eller vara oartigt!

Tui Na – manuell kinesisk meridianbehandling

Akupressur utan bakgrundTui Na massage är en kinesisk behandlingsform som ingår i den Traditionella Kinesiska Medicinen. Syftet med behandlingen är att återställa den energetiska balansen i kroppen och frigöra flödet av qi i meridianerna, vilket kan lindra muskelsmärta eller en rad andra symtom som diverse stressymtom, allergi, migrän eller menstruationsstörningar.

Detta gör man genom att med olika tekniker, så kallade manipulationer, påverka meridianflöden och akupunkturpunkter. I Tui Na ingår massage, akupressur och i viss mån även lättare ledmanipulationer. Kroppen påverkas på ett djupt plan och för dig som patient upplevs det som en vitaliserande behandling.

Vid en Tui Na-behandling kan vissa av teknikerna kräva att du sitter upp. Mestadels får du dock ligga ner på massagebritsen.

Koppningsmassage

Untitled design (1)I koppningsmassagen använder man sig av vacuumkoppar i glas eller silikon. Man masserar genom att dra koppen över partier av kroppen eller låter den sitta still på samma ställe en stund för att jobba själv.

Denna behandlingsform kan initialt upplevas som smärtsam men är ett otroligt effektivt sätt att snabbt få igång cirkulation av blod och lymfa på ett smärtsamt eller svullet område. Den ger också en fantastisk bindvävsmassage och används ofta för att rensa bindväven eller få bort celluliter. Det är en västerländsk behandlingsform, inspirerad av den kinesiska Koppningen som ingår som en viktig del i den Traditionella Kinesiska Medicinen. Läs mer om Koppning här!

Orientalisk Ansiktsmassage

Ansiktsmassage utan bakgrundDenna underbart sköna och avslappnande massage skänker djup avslappning och inre frid samt skapar balans i energisystemet vilket bidrar till att förbättra den allmänna hälsan.
Metoden är en unik kombination av beprövade traditionella japanska och indiska tekniker samt akupressur och ansikts-reflexologi som förfinats och anpassats till modernt västerländskt tänkande.

Genom olika lätta massagegrepp och akupressur på akupunkturpunkter ökas blodcirkulationen och den cellulära syresättningen vilket ger huden en friskare lyster. Samtidigt bidrar massagen till att lösa upp muskelspänningar i ansikte,hals och huvud.

 

 

Läs mer under följande länkar:

Vad händer hos massören?

Har jag råd och har jag tid?

Mår alla bra av massage?