GOTLAND I SOMMAR?

Vill du hyra en enkel stuga i Hideviken, norr om Slite? Vi hyr bara ut till folk som känner mig eller Lasse. Lugna sällskap, inga grupper, bra pris.

För att komma till Hide och ha en bra semester där behöver du bil. Det är ett lugnt sommarstugeområde med mest gotlänningar och andra fasta sommargäster. Där finns inga discon eller nattklubbar, inga affärer, inte ens en glasskiosk. Däremot kommer glassbilen varje vecka 🙂
Närmsta mataffärer (och glasskiosker) ligger i Lärbro (10 km) respektive Slite (ca 12 km).

Utanför stugan passerar en pilgrimsled som börjar i Visby och går till St Olofsholm. Det finns även många fina cykelvägar och mycket att upptäcka inom cykelavstånd. Att vandra längs stranden är också en favorit. Vill man åka till Fårö så är det inte så långt till bilfärjan.

Stugan är ca 40 kvadrat stor och består av:

  • Ett litet arbetskök med rinnande kallt och varmt vatten, spis med ugn, mikro, kyl och liten frys.
  • Ett större rum med matplats för upp till 6 personer, soffa med soffbord och  liten TV med 1-3 kanaler beroende på väder. Öppen spis som man gärna får elda i. Sänghörna med en 140-bred dubbelsäng.
  • Sovalkov bakom draperi med två 90-breda sängar.

Vattnet i köket kommer från brunnen och är drickbart om än inte jättegott. Vi använder det själva till matlagning men tar med eller köper vatten för att dricka.

Förutom stugan finns det en friggebod med 1-2 sovplatser samt ett uthus med förbränningstoalett samt kombinerad snickarverkstad och dusch!

Stugan ligger ca 200 m från den barnvänliga långgrunda stranden i Hideviken (se nedan).  Här är det sällan trängsel och vattnet är ofta varmare  än på många andra platser på Gotland.

Mellan huset och stranden finns Hide strandpromenad (ingen biltrafik) och en allmänning med boule-bana och ett par fotbollsmål. Följer man Hide strandpromenad så kommer man till en liten mysig båthamn/fiskeläge. 

Passa i övrigt på att ta det lugnt och vila ut. I början och slutet av säsongen är det lugnt i viken och bästa retreat-stället. Lägg benen högt, plocka smultron och var rädd om igelkottarna

Antal personer

Området är ett lugnt familjeområde och vi är rädda om relationerna till våra grannar. Stugan lämpar sig därför till lugna familjer eller par. Inga fester. Inga övernattande gäster utöver de personer som hyrt stugan.

Då stugan är liten och brunn och avlopp ej dimensionerat för storfamiljer så har vi bestämt oss för att begränsa antalet gäster per vecka till max sex personer, varav max 4 vuxna. Vi undanber därför även camping i eller i anslutning till trädgården.

Husdjur

Husdjur är välkomna under kontrollerade former. Pga allergier i familjen ber vi er meddela om ni tar med er husdjur samt att ni tar med egna filtar att lägga under om de skall ligga i soffa eller sängar. Självklart att ni städar extra noga när ni åker.

BOKA

Är du sugen på att hyra så är det dags att hugga nu.
Lämna ditt önskemål om vecka via Facebook, messager eller mejl till karinstenberg@yahoo.se.

Bild av BoGöran Kristoffersson/ Gotland i Bilder