VAD HÄNDER HOS MASSÖREN?

Första gången du kommer på massage blir du ombedd att sitta ner en liten stund för att jag ska kunna ta dina uppgifter till journalen. För att göra en bra och säker behandling behöver jag veta hur du mår och om du har några speciella problem. Jag behöver också veta om du har några sjukdomar eller skador och vilka mediciner du äter. Sedan får du klä av dig och lägga dig på bänken.

skin-1198031_640Ibland kan jag behöva göra en inspektion av din kroppshållning och/eller några muskelfunktionstester innan du lägger dig. Hur mycket du ska klä av dig beror på vilka områden vi ska behandla och vad som känns OK för dig. Du får alltid behålla underkläderna (trosor/kalsonger och bh) på. Har du bh:n på så behöver jag i regel knäppa upp den efter att du lagt dig för att komma åt att massera hela ryggen. 

För att du inte ska frysa och för att du ska känna dig bekväm, lägger jag alltid frottéhanddukar över de delar av kroppen som jag inte arbetar på för tillfället. Jag jobbar med muskler, bindväv och/eller akupunkturpunkter och anpassar massagen inom dessa ramar efter dina behov och önskemål. Du ska därför inte tveka att tala om hur du vill ha din massage. Under en Tui Na massage utförs ofta en del av momenten med patienten sittande.

Jag är utbildad i flera olika typer av massage. Säg till om du har särskilda önskemål, annars skapar jag en bra kombination till dig. Om jag arbetar för mjukt eller hårdhänt så säg till! Är det något annat som inte känns bra så tala om det för mig. Då hjälper du mig att göra det bästa för dig. För att massagen skall bli behagligare använder jag mig utav lite olja eller liniment när jag masserar. Jag använder så naturliga produkter som möjligt men om du har någon typ av överkänslighet är det viktig att du berättar det innan behandlingen.


Läs mer under följande länkar:

Har jag råd och har jag tid?

Mår alla bra av massage?

 

Massage